1
گروه آموزش شیمی، دانشگاه فرهنگیان، صندوق پستی 889-14665 تهران. ایران.
2
دبیر شیمی، بوئین زهرا، قزوین، ایران
چکیده
هدف از این پژوهش بررسی عوامل مختلف تاثیرگذار بر جوانه زنی و میزان رشد طول جوانه ها در بذرهای فلفل می باشد. به همین منظور چند ترکیب مختلف شامل نانو لوله کربنی چند جداره محلول و مخلوط در آب، پودر ذغال مخلوط در آب، پودر خاکستر کود حیوانی مخلوط در آب و پودر خاکستر چوب مخلوط در آب استفاده شد. این پژوهش با 6 تیمار و در یک دوره انجام شد که برای جلوگیری از احتمال بروز خطا در آزمایش، در یک دوره چند نمونه به صورت همزمان مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج نشان دهنده تفاوت معنی داری در تعداد بذرهای جوانه زده و رشد طولی بذرها در این مواد نسبت به نمونه شاهد بود، به گونه ای که تعداد بذر های جوانه زده در محلول نانولوله کربنی چند جداره نسبت به نمونه شاهد اختلاف معناداری را نشان داد. علاوه بر آن میانگین رشد طولی بذرها در پودر خاکستر مخلوط در آب نیز اختلاف معناداری را نسبت به نمونه شاهد نشان داد.
عظمت, جعفر, & جمالی, محمدجواد. (1403). اثر نانو لوله های کربنی و سایر ترکیبات کربنی روی جوانه زنی فلفل و مقایسه آن با روش های متداول. پویش در آموزش علوم پایه, 10(34), 31-38.
MLA
جعفر عظمت; محمدجواد جمالی. "اثر نانو لوله های کربنی و سایر ترکیبات کربنی روی جوانه زنی فلفل و مقایسه آن با روش های متداول", پویش در آموزش علوم پایه, 10, 34, 1403, 31-38.
HARVARD
عظمت, جعفر, جمالی, محمدجواد. (1403). 'اثر نانو لوله های کربنی و سایر ترکیبات کربنی روی جوانه زنی فلفل و مقایسه آن با روش های متداول', پویش در آموزش علوم پایه, 10(34), pp. 31-38.
VANCOUVER
عظمت, جعفر, جمالی, محمدجواد. اثر نانو لوله های کربنی و سایر ترکیبات کربنی روی جوانه زنی فلفل و مقایسه آن با روش های متداول. پویش در آموزش علوم پایه, 1403; 10(34): 31-38.